Ini Sebenarnya Cecair Merah Pada Daging Yang Ramai Salah Sangka.. – Setiap kali membeli daging mentah atau segar, pasti anda akan perasan cecair warna merah seperti gambar di atas kan. Ramai yang sangkakan cecair tersebut adalah darah. Tetapi sangkaan anda sebenarnya salah.
INI SEBENARNYA CECAIR MERAH PADA DAGING YANG RAMAI SALAH SANGKA..
Cecair warna merah yang dianggap darah selama ini adalah protein yang dipanggil myoglobin, fungsinya adalah untuk menyimpan oksigen dalam sel – sel otot. Protein ini juga yang menjadikan daging berwarna merah.
P/S : Jika anda ingin tahu daging sudah masak ke belum, myglobin akan bertukar warna coklat sebagai tanda daging sudah masak.
Related Posts :
AYAH, KENAPA DIA PAKAI BENDA ATAS KEPALA TU (TUDUNG)”, JAWAPAN MAT SALLEH INI KPD ANAKNYA PATUT DIJADIKAN CONTOH OLEH SEMUA ORANG.
Apa yang anda akan katakan kepada anak anda sekiranya mereka tiba-tiba bertanya mengenai hal-hal sensitif seperti agama dan perkauman ya… Read More...
‘Ini sudah melampau’
PETALING JAYA – Model botol air mineral stesen minyak Shell, Nor Shafila Khairusalleh, 25, meluahkan rasa kesal terhadap tindakan sekump… Read More...
Pasal 'bunyi bising rem motosikal', katanya
Pasal 'bunyi bising rem motosikal', katanya - GOMBAK, SELANGOR - "Bawa bertenang bang, bawa bertenang," demikian kata individu yang… Read More...
Koleksi Gambar Raya Selebriti Malaysia 2017. Wah Bukan Main Cantik Baju Raya Yg Di Gayakan Oleh Artis Di Malaysia. Jom Tengok!
Koleksi Gambar Raya Selebriti Malaysia 2017. Wah Bukan Main Cantik Baju Raya Yg Di Gayakan Oleh Artis Di Malaysia.
… Read More...
ANEH PUKUL 3 PAGI SELALU KELUAR SEORANG DIRI BAWA PLASTIK CURIGA SUAMI CURANG TP RUPARUPANYA
Assalamualaikum. Perkenalkan, aku Shima. Wanita berumur 25 tahun dan suami aku pula Azman, 27 tahun. Kami sudah berkahwin hampir tiga bu… Read More...
0 Response to "ni Sebenarnya Cecair Merah Pada Daging Yang Ramai Salah Sangka.."
Post a Comment